Conferința „Strateg Ar+”: teme importante pentru dezvoltarea economică a județului Arad

Share

C.N.I.P.M.M.R. Arad a organizat, la finele săptămânii trecute, conferința „Strateg Ar+”, în cadrul căreia s-au abordat teme importante pentru dezvoltarea economică a județului Arad. Cei prezenți au avut ocazia să afle despre alternativele de dezvoltare ale județului, precum și modalitățile asociative de implicare ale mediului de afaceri, sectorului public și al ONG-urilor în formularea de politici publice.
În prezența președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca și a subprefectului Județului Arad, Dorel Sinaci, evenimentul a fost deschis de către președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (C.N.I.P.M.M.R.), Florin Jianu. Președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România a subliniat importanța implicării tuturor părților interesate în dezvoltarea durabilă a județului Arad și a expus strategiile și direcțiile de acțiune în contextul economiei viitorului. Acestea se regăsesc pe larg prezentate în studiul „Future Economy în județul Arad”, lucrare de cercetare întreprinsă în cadrul proiectului „Strateg Ar+ dezvoltare economică sustenabilă pentru viitorul Aradului”, Cod MySMIS 2014+ – 151059.


De asemenea, Agenția de Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) a susținut o prezentare despre alternativele de finanțare disponibile pentru regiunea de dezvoltare Vest prin programe pentru proiecte destinate mediului privat și administrației publice locale din regiunea noastră.
Alte subiecte de interes abordate în cadrul conferinței au fost prezentarea platformei Future Economy și planul de acțiune propus de Grupul de lucru „Strateg Ar+ pentru implementarea studiului” Future Economy în județul Arad”, în perspectiva dezvoltării economice sustenabile și inovatoare a județului.
Această conferință a reprezentat o oportunitate pentru toți participanții de a înțelege mai bine perspectivele și oportunitățile economice pentru județul Arad, în concordanță cu Strategia de dezvoltare a județului Arad pentru perioada 2021 – 2027 a Consiliului Județean.
Pentru informații privind studiile și activitățile proiectului: https://strategar.ro/.

ȘTIRI PE BUNE

Articole Recente

STIRI PE BUNE